29.4.11

Hochspannung v KC Dunaj!

Vaša obľúbená party Hochspannung!, ktorá je zameraná na súčasný západný klubový zvuk v rytme electro, house, fidget, uk funky, dubstep a.i., sa po vyše dvoch rokoch a množstve úspešných akcií sťahuje do novovzniknutého priestoru KC Dunaj. Ten disponuje väčšou kapacitou, kvalitnejším zvukom a hlavne dokonalou atmosférou 4. poschodia v centre mesta. Na otváraciu party sme pre vás prichystali kvalitný medzinárodný line up. Na pomyselné čelo sa postaví producent a dj z Anglicka - UK funky a bassový mág Warrior One, ktorý si svojim hitom "Bad like Jimmy Cliff" získal obrovskú pozornosť klubovej scény, ale aj hudobných magazínov typu DJMag, IDJ a NME. Hneď za ním sa predstaví rodák z anglického Readingu, hudobný nadšenec momentálne žijúci v Prahe - DJ Tuco, od ktorého môžeme očakávať najčerstvejšiu hudobnú selekciu. V úlohe live actu sa predstaví český hudobný objav, skupina Fiordmoss, kombinujúca elektronickú hudbu s folkovými prvkami, doplnenými ženským vokálom - fanúšikovia Khoiby alebo Ecstasy of Saint Theresa si prídu na svoje. Line up už tradične doplní rezident Michael Priest.

Warrior One (King Pigeon, Mixpak / UK)

Warrior One má oficiálne dvoch členov - Carl a Eno. O dj sety a väčšinu produkcie sa stará 29 ročný učiteľ jógy Carl. Ten svoje hudobné skúsenosti získal hlavne v Brightone, kde tvoril polovicu zoskupenia Black Grass. Po pôsobení v Brightone sa rozhodol presťahovať do Londýna, kde sa stretol s Enom. Spoločne sa okrem hudby venovali aj organizovaniu parties v štýle Bmore.

V roku 2010 boli Warrior One veľmi pilní. Stihli vydať tri úspešné EP, z toho dve na vlastnom vydavateľstve King Pigeon - "King Pigeon EP" a "Bad like Jimmy Cliff EP", kde svoj rap prepožičala Lady Chann. Tretie EP "Lord of Bashy" vydali na New Yorkskom vydavateľstve Mixpak a obsahuje oficiálne remixy od producentov ako Douster, Foamo či Doc Daneeka. Okrem toho spolupracovali na množstve oficiálnych remixov pre Bonobo, Foals, Foamo, Husky Rescue, Dreadzone a iných. Hoci stihli zahrať na mnohých miestach Európy, za svoj najväčší úspech považujú hranie pred osemtisícovým publikom na festivale Glastonbury. To, že Warrior One žijú hudbou takmer 24/7 dokazuje aj ich komerčná skladateľská spolupráca s firmou Nokia, tvorba hudby pre dokumentárne filmy z dielne BBC a skladanie hudby pre najnovšiu sériu britského seriálu Skins.

Ako ich produkcia a promo mixy naznačujú, môžete sa tešiť na kvalitnú zmes Uk house, Uk funky, dubstepu a ostatných bassových záležitostí podporenými výraznou rytmikou, údernými vokálmi a rapom. Pre lepšiu predstavu si vypočujte live mix z legendárneho Londýnskeho klubu FABRIC: http://soundcloud.com/warrior-one/fabriclive-promo-mix alebo čerstvý mix http://soundcloud.com/urbannerdslondon/urban-nerds-4th-birthday-mix

www.myspace.com/warrioronemusic


Dj Tuco (Meanbucket, Dutty Weekend / UK)

Tuco je DJ, producent, šéf vlastného blogu a labelu Meanbucket, a tiež promotér úspešnej párty Dutty Weekend v Prahe.
Hoci sa vraví, že robiť kvalitne viac vecí naraz sa nedá, Tuco je dobrým príkladom toho, že to ide. Djské skúsenosti získal vo svojom rodnom meste Reading, kde svoju kariéru začal ako support DJ skupiny Moloko. S Anglickom ho spájajú aj jeho prvé promotérske aktivity, kde usporiadal jedny z najväčších Hip-hop/Drum & Bass parties. Skôr než sa usadil v Prahe, stihol odohrať svoje sety od Tokya cez Sydney až po Rio. Za vyše 15 ročnú djskú kariéru stihol hrať na obrovských festivaloch a vypredaných halách s hviezdami ako Wu-Tang Clan alebo Busta Rhymes, či DJs - Food, Krush, Dj Shadow, Zombie Nation, Diplo, Sinden, Alex Taylor (Hot Chip) a iní.

Hudobne si prešiel asi všetkým - cez hip hop, downtempo až k house music či ghetto house a juke. Svoj prvý "disko" release "Disko Kicks" vydal na vlastnom vydavateľstve Meanbucket, ktoré spravuje spolu s kolegom Dj Quime. Prvé EP podporili producenti ako Solo (Dirty Bird), Malente (Fools Gold), Beware & Motorpitch (Man Recordings) a iní. To, že Tuco je hudobný nadšenec a jeho djský výber je vždy svieži, dokazuje aj jeho ostatný juke-ový release "Not Crenshaw EP".

Ako sľubuje vo vlastnej biografii "Pokud jde o DJské sety, spojuje v nich impozantní skillz hiphopového DJe s hloubkou jednoho z nejlepších houseových DJ’s na světě! Stylově od houseu po hip hop a v podstatě vše mezi tím, jakmile nastoupí tenhle DJský expert za svoje gramce, hluché a nudné chvíle skončily." máme sa na čo tešiť. V Bratislave si zahrá po prvýkrát!

http://www.myspace.com/djtuco
http://www.soundcloud.com/djtuco

Fiordmoss (Live / CZ)

Fiordmoss sa na hudobnej scéne objavili rovnako nečakane ako polárna žiara na Morave. Ich muzika znie intímne ale zároveň chladne, hodiac sa do klubu. Fiordmoss sú študenti Fakulty výtvarných umení v Prahe - Petra Hermanová (vokály, gitara) píše texty a skladá songy na španielke, Roman Přikryl (syntetizátory, elektronika) vytvára elektronické pradivo a produkuje nahrávky.

Ich začiatky sa datujú od konca jej gitary a jeho vinylov, ktoré zhoreli pri požiari v roku 2008. (Príbeh ako stvorený pre dobré promo.) Vtedy sa rozhodli, že spoja jej folkové skladateľské schopnosti s jeho elektronikou. Mnohí ich označujú ako nových EOST alebo nasledovníkov Khoiby. Či sú tieto nálepky oprávnené, sa môžete presvedčiť 13. mája v KC Dunaj.

Gliese je výnimočný červený trpaslík v súhvezdí Váh, vzdialený asi 21 svetelných rokov od Slnka. Gliese je tiež debutové EP Fiordmoss, ktoré si môžete zadarmo stiahnuť. (tu - http://fiordmoss.cz/gliese)

www.fiordmoss.cz


Hochspannung! | fb event
13.05.2011, KC Dunaj~, Bratislava

DJs: Warrior One (King Pigeon, Mixpak / UK)
DJ Tuco (Meanbucket, Dutty Weekend / UK)
Michael Priest (Hochspannung!)
Live: Fiordmoss (CZ)

28.4.11

Borussia


Borrusia je mladý a pochádza z Paríža. Tieto dva faktory stačia tamojšej scéne vyťažiť z producentov aspoň tri kvalitné skladby a hneď ich nájdete ako nový talent po blogoch a objavujú sa na akciách popri veľkých menách. Rozdiely medzi Francúzskom a Slovenskom radšej hoďme stranou.

  Get Up by Borussia

Tento kovboj rozhodne vie ako na to. K jeho skladbám určite netreba pripomínať prílišnú napodobeninu Oizovej produkcie. Priznám sa však, že chvíľami mi znie dokonca ešte kvalitnejšie. Pridajte k tomu aj kúsok Para One a výsledkom sú tieto skladby. Chytilo ma to hneď na prvé vypočutie. Však posúďte sami.

26.4.11

Spring Urban Market 2011

Rok 2011, jar v plnom prúde, veľká noc za rohom. No a samozrejme prvé tohtoročné vydanie Urban Marketu. Spring Urban Market 2011, poveľkonočná dizajnburza otvorí svoje brány 30.apríla 2011 v už starom známom priestore Gallerie CVERNOVKA. Vyše 50 šikovných ľudí, ktorí budú prezentovať svoju tvorbu. Začiatok je naplánovaný na 11:00 a predaj potrvá celý deň až do 21:00. Počas celého predaja si môžete vychutnávať príjemnú hudbu, zapojiť sa do workshopov, na ktorých si budete môcť vyrobiť vlastné módne doplnky, či pokochať sa 70 m2 streetart stenou, na ktorej sa budú realizovať rôzny umelci z fachu. Témou bude 1.máj a samozrejme socialistický realizmus. Je sa na čo tešiť.

Po 21:00 začína večerný program ktorý odštartujú módne prehliadky. Tú prvú bude zastrešovať Univerzita Tomáše Bati v Zlíně, ktorá nám predstaví to najlepšie čo sa na škole za posledné obdobie vytvorilo. Druhou prehliadkou sa predstavia Slovenky WE ARE NOT SISTERS. Slovenský spevák Tomáš Palonder známy najmä z formácie Love 4 Money a mnohých hereckých vystúpení, prichádza na slovenskú hudobnú scénu s úplne novou ambicióznou kapelou Bruno Benetton Free Band, tejto formácii vyšiel 10. novembra debutový album s názvom The Phenomenons of Pop pod záštitou značiek CCL a BBFB MUSIC. Na koncert BRUNO BENETTON FREE BAND sa môžeme tešiť po módnej prehliadke. A nakoniec nám dajú zazobať dobrej muzičky známe to duo DJs Beyuz a Vili:am z PPE. Nedeľa sa bude niesť v pokojnej rodinnej atmosfére.

Nedeľa je 1.máj a to nám značí, že sa aj tento rok môžeme tešiť na 1.máj v CVERNOVKE, kde budú mať ateliéry otvorené svoje dvere pre všetkých návštevníkov.

Vstupné - od 11:00 do 13:00 zadarmo, od 13:00 do 15:00 vstup 1 Euro, od 15:00 do 18:00 vstup 2 Eurá, od 18:00 do 21:00 vstup 3 Eurá a po 21:00 vstup 4 Eurá.

sobota :
11:00 - 21:00 Spring Urban Market / Streetart / Workshopy
21:00 - 22:00 Módna prehliadka
22:00 - 23:30 Bruno Benetton Free Band
23:30 - ??? DJ Beyuz a Vili:am

nedeľa :
11:00 - 19:00 Spring Urban Market / 1. Máj v CVERNOVKE

* zoznam predajcov na Spring Urban Markete 2011: *
maculienka, Studio ES, retart, Very, eWELLyne, PRATA, Nikkita / little monster, Magdalena šperky & doplňky, Alica, Hanzi šop, LoveMusic, koláčová, bleble, DÚHOVÝ SEN, Helena Řezníčková, VETESH Judith, Galerie Glara, BooBak, ADELL, i.v., ripka, agika, NOVESTA, Dara bags, Qwaydani Simple Style, Swan Art, ZAWA, Etno e-shop Caravana Artesana, Wishfish jewellery, Nika, JU!, Artshop Eberika&Mariana, CRIANGLE, kahl el, 2freak, Endemit, Brabra, Vivienne, DREaDKa, KLAUN game edition, HELMONA, ZuzikaKreativ, KundyCrew, Sweetshop, EthiOpium, POPULAR, Innocent, Wafličky, PoKa, We Are Not Sisters a ďalší.

Na záver by sme vás chceli pozvať na SPRING URBAN MARKET 2011, ktorý sa uskutoční 30.04. a 01.05.2011 v Gallerii CVERNOVKA na Páričkovej 18 v Bratislave.

Pre viac informácii klikajte na http://urban-market.blogspot.com/ alebo nás nájdete aj na Facebooku.

Electrotrash #1 už o dva týždne!

Piatok šiesteho mája bude špeciálnym dňom pre priaznivcov škrípajúceho elektra, ktoré tak žalostne chýba na slovenských akciách. V Subclube sa uskutoční prvá akcia s názvom Electrotrash a ako hosť sa predstaví legenda belgickej scény - DJ a producent svetového formátu - Keatch. Sekundovať mu bude trojica domácich producentov: z Holandska zavíta na domácu pôdu Rawfare, zvlnené basové linky predstaví obľúbený Bad Mojo a po prvý krát naživo vystúpi aj košický producent Embryo. Čakajte výbušnú zmes electra, techna, fidget a acid(hous)u, ktorá vám vyčistí uši a rozkýve hlavy. Svoju účasť môžete potvrdiť tu.

KEATCH (Dim Mak, Keatchen, Boysnoize Rec, Level75)Keatch patrí medzi popredných predstaviteľov belgickej elektro scény. Ako DJ a live act so svojou vlastnou tvorbou už vystúpil na festivaloch typu I Love Techno či Laundry Day a mal možnosť podporiť lineupy spolu s The Bloody Beetroots, Proxy, Laidback Luke či Les Petit Pilous. Napriek značnému úspechu dodnes nerobí kompromisy čo sa týka jeho vlastného “soundu”, veterán nemeckej electro scény D.I.M. ho dokonca označil ako “druhého Boys Noize”. V Subclube očakávajte set plný kvality a prekvapení, oldschoolové bangery plynulo zmiešané s najnovšími a v mnohých prípadoch aj stále nevydanými produkciami.

soundcloud.com/keatchmusic
facebook.com/pages/Keatch/110926945617999


RAWFARE (Basserk, Mähtrasher)Ak niekto z domácich producentov najlepšie reprezentuje moderné elektro, tak je to Rawfare. S týmto slovensko-holandským projektom momentálne pôsobí prevažne v kluboch v okolí Amsterdamu a Rotterdamu, kam sa presťahoval pred niekoľkými rokmi. Uznanie mu vyniesli tituly Floor Luv EP, Earcleaner EP či najnovší počin Angry Birds EP. Ak vám chýba „tučný náklad” electra, techna a rôznych bass-heavy žánrov, určite si tento set nenechajte ujsť.

facebook.com/rawfare
soundcloud.com/rawfare


BAD MOJO (Splash.sk)
Slovenského DJa, producenta a remixéra Bad Moja určite netreba predstavovať. Ako jeden zo zakladateľov www.splash.sk a spoluorganizátor pravidelných bratislavských akcií Dead Horse a Splash! Presents patrí k známejším menám slovenskej a českej scény. Zvuk jeho produkcie, rovnako ako dj setov sa nesie na pomedzí bassline, fidget, electro house-u, dubstepu, či global bass a uk funky.

facebook.com/mojoisbad


EMBRYO (Splash.sk)Historicky prvé vystúpenie spoluzakladateľa magazínu a label-u Splash! Embrya sa uskutoční práve na akcii Electrotrash. Embryo je najviac ovplyvnený oldskoolovými beatmi Chicaga a Detroitu, no predovšetkým milovník acid housu. Producent z Košíc začne túto akciu špeciálnym setom "Fantasy of '93", v ktorom zaznejú aj jeho pripravované remixy pre českú stálicu Tvyksa a poľský label Wicked Bass Records.

facebook.com/iamembryo


Info:
Electrotrash
5.6.2011
Subclub, Bratislava
http://splash.sk/electrotrash

FB EVENT + POTVRĎ ÚČASŤ

20.4.11

Pjoni & Ink Midget EP na Exitab


Už od dnes, 20. apríla je na digitálnych a čoskoro aj na tých fyzických pultoch ešte teplý, krásne zabalený debut dua Pjoni & Ink Midget. Pjoni & Ink Midget si rešpekt získali svojím nekonvenčným poňatím žánrov a subžánrov, ktoré by lenivý hudobný publicista natlačil do škatuľky “experimentálna elektronika“. Skutočnosť však znie omnoho pestrejšie. Na ich poetiku dopadá tvrdá ruka old-school Warpu, osemdesiatkového industrialu, deväťdesiatkového trip-hopu, súčasného glitch-hopu a experimentátorov formátu Bena Frosta či Tima Heckera.

Pjoni & Ink Midget EP Trailer by Pjoni & Ink Midget

Bezmenný debut spája dve samostatné EP. Koncept albumu tak rešpektuje obe individuality. Ponecháva im nekompromisný prístup k tvorbe, ale aj priestor, ktorý odhaľuje, že nemožno vedľa seba existovať bez vzájomného vplyvu.

Z dvoch svetov sa teda na čas (stopáž cca. 35 min.) stáva jeden. Industriálny nepokoj špinavých ruchov, melanchólia chladných klávesových plôch, agresia ťažkých beatov krásne kontrastuje s romantikou field recordings - zvukov splašených kade-tade. Konštelácií sa nájde oveľa viac, všetky sa správajú podľa hesla „s mierou a hlavne nenápadne“. A tak po znepokojivom Openinku vedľa letných cvrčkov Ink Midgeta (Roofbird) dopadá úzkosť post-dubstepových beatov a cinematických klávesov. Na Pjoniho ceste vymanenia sa z bludného kruhu (Creepy Circle) zas vrčia hračkárske synťáčiky alebo sa objavujú recyklované zvuky z útrob starých kaziet. Ink Midget aj Pjoni idú spoločnou, no každý tak trochu inou cestou.

Na jednej aj druhej strane stojí všetko dôrazne navrstvené, zabalené v zvukovej produkcii, pre ktorú je životne dôležité každé cinknutie, každý glitch – nič z toho sa však nedeje na úkor kompozičnej rafinovanosti. Práve naopak. Melodické zvraty a dokonale zvládnuté gradácie sú pre obe strany charakteristické.

Album vychádza 20. apríla pod novým slovenským labelom Exitab a práve vznikajúcim českým labelom f341, v ktorom má mimochodom prsty jedna z vedúcich postáv ceneného projektu WWW, Ondřej Anděra aka Sifon. Podiel na vydaní má aj česká platforma PAF - Přehlídka animovaného filmu, ktorá je zameraná na audiovizuálne umenie. Počas turné bude pripravená limitovaná séria tričiek s kódom k digitálnemu downloadu, vinyl sa dosatne do obchodov koncom apríla.

Album vo formáte digital download si môžete zakúpiť len za 4 Eurá cez http://www.pjonink.com/info/pjoni-inkmidget-ep, alebo cez http://exitab.exitmusic.org/album/pjoni-ink-midget-ep.

14.4.11

Profil: Designer Drugs


Poznáte príbehy, keď sa dvaja skromní kamaráti v garáži dohodnú, že svoju lásku k hudbe skúsia podať ďalej? Jedným z radu príkladov takéhoto začiatku sľubnej kariéry je duo Michael Vincent Patrick a Theodore Paul Nelson z New Yorku. Chalani svorne tvrdia, že ich DJ / live projekt Designer Drugs nebol kariérny zámer, ale zábava...

Temná zmes ostrejšieho elektra s popom, či príchuťou punku – takáto svojská originalita je u Designer Drugs dôležitou ingredienciou receptu na úspech. Hoci zvukom pripomínajú napríklad The Bloody Beetroots, pri ich počúvaní osobne nemám pocit, že by chceli „znieť ako niekto“. Sound je síce popisovaný ako svieža klubová hudba pripomínajúca hardcore / punk z 90-tych rokov, ale sám by som ich jednou vetou zaradiť asi nedokázal. Dôležitým faktom totiž je, že DD zvukovo neprešľapujú na mieste – neustále sa vyvíjajú, pričom sa im úspešne darí držať sa vlastných charakteristických prvkov. Kým napríklad staršie remixy zneli popovejšie, v nových skladbách už chlapci statne „tlačia na pílu“.

V súčasnosti sú na svetovom turné, na ktorom predstavujú svoj debutový album “Hardcore / Softcore” (vyšiel 22.2. na Ultra Records). Skôr, než si k názvu začnete primýšľať podstatné mená podľa vlastného gusta, skúste si v ňom všimnúť kontrast. Je to práve pestrosť, čo tento album výsostne charakterizuje. Štýlovo sa viac-menej každá z dvanástich skladieb dá zaradiť k temnému elektru – pri tom však treba dodať, že každá skladba je iná. Kde je spomenutý kontrast? Pestrú paletu vytvárajú pomalé skladby a skladby ašpirujúce na hymny revolúcií, temné pochody cintorínom („Funeral march“) strieda príjemnejší tanečný song „Crazy for you“. Na tomto albume sa okrem chalanov tvorivo podieľali aj All Leather, Cerebral Vortex, či speváčka Annie – ktorú mimochodom DD v minulosti úspešne remixovali. Singel Drop Down, ktorý vyšiel už dávnejšie na Iheartcomix Records, sa na album dostal tiež. Určite stojí za vypočutie.



Designer Drugs je ďalší z radu interpretov, ktorí sa aj napriek nespornej kvalite skladieb netrhajú o každý cent a občas (nie len, keď PR oddelenie pritlačí) zverejnia čosi aj zadarmo. Svojho času si udržiavali sériu “Remix fridays”, kedy každý piatok na sociálnych sieťach zverejnili jeden zo svojich remixov. O celosvetovej popularite tejto série netreba veľa písať. Trebárs hymnická skladba “IAMX – Spit It Out” v ich remixe neraz znela aj na akciách v bratislavskom klube Radosť. Čo nie je až tak pozitívne, remixy nájdete roztrúsené na facebooku či twittri, ale jedna stránka s kompletným zoznamom neexistuje. Ak sa v tejto chvíli chystáte gúgliť heslo “Designer Drugs Remix”, určite by som Vám poradil dodať kľúčové slová ako “Annie - Antonio”, “Villains feat. Whiskey Pete - Victims”, alebo “Mission Control - Innerspace”. Tieto remixy sú moji osobní favoriti. Na spoločnej stránke však nájdete sériu mixtapov DATAMIX, ktorú vrelo odporúčam. Mimo týchto hudobných aktivít si Designer Drugs v súčasnosti ešte živia aj vlastný label Sex Cult.


Pre tých z Vás, ktorí by si DD radi pozreli naživo, mám dobrú správu. V rámci turné zavítajú 21.apríla aj do neďalekej Viedne, kde si zahrajú (DJ set) v priestoroch Prater Sauna na akcii s názvom “love+hate”. Sekundovať im budú okrem rezidentného tímu aj hrdinovia z lokálnej scény - Bazuco a We are Prostitutez. Z vlastnej skúsenosti viem povedať, že akcie vo Viedni majú svoje čaro – ak máte chuť, čas, a čosi ušetríte na veľkonočných krasliciach, určite si pred aprílovým Dead Horse doprajte menší warm-up. Vstupné 7 eur (do polnoci – neskôr 10 eur, iba na bráne) na interpretov svetového mena nie je zas až tak veľa.


11.4.11

Dead Horse : Apríl 2011

Veľká noc bude tento rok naozaj veľká. V najväčší z piatkov sa v podzemnej svätyni s názvom Radosť uskutoční okultný obrad tanca a zábavy. Dead Horse, najnemŕtvejšia spomedzi párties prinesie v tento slávnostný večer svoju pravidelnú obetu.

Dokonalý účinok ceremónie je zabezpečený účasťou rezidentných čarodejníkov - Bad Mojo (Splash.sk) a Michael Priest (Hochspannung!) - ktorí sa pomocou magických kotrolerov pokúsia vyvolať duchov basslineu, elektra, fidget housu, dubstepu, global bass alebo uk funky. A len pre informáciu, obskúrne kvílivé zvuky a hlboké basy sú súčasťou tohto rituálu.

Piatok 22. apríla je ten magický dátum, kedy vás všetky nadprirodzené sily budú ťahať do útrob energetického víru nad Obchodnou 48. Zombie kôň, ktorý ožije presne na jednu noc, si už na vás brúsi zuby.


Dead Horse | fb event
22.04.2011, Radosť music bar

DJs : Bad Mojo (Splash.sk)
Michael Priest (Hochspannung!)

8.4.11

Dirty Little Toaster - Filtharmony EP


Po výdatnom zimnom spánku sa s prvým jarnými dňami prebúdza aj náš net-label Splash Recordings. Po dlhých prípravách a niekoľkých posunutiach termínu tu máme konečne niečo, čo sme už dlho avizovali - druhé EP od Dirty Little Toaster.

Na úspech prvotiny 'Boring Like A Soft Porn' nadväzuje mladý český producent novým EP s názvom 'Filtharmony' a prináša na ňom sviežu porciu jeho charakteristického zvuku. Päť autorských trackov spája basový synťák, ktorý by sa bez problémov umiestnil aj v súťaži o filthiest bassline roku 2011. Oproti jeho prvým počinom cítiť u Dirty Little Toastera posun - posledné známky amatérizmu vyprchali a produkcia sa značne sprofesionalizovala. Stále však ostáva silná záľuba vo filmových samploch, temných atmosférach, minimálnych beatoch a špinavých basoch.

  Dirty Little Toaster - Filtharmony EP by Splash Recordings

Filtharmony obsahuje aj dve Toasterove spolupráce - s českým Ondrykom a anglickým Manslagom. Duo Ondryk & Dirty Little Toaster patrí k českej dubstepovej špičke. Ich spoločné produkcie spájajú to najlepšie od oboch, čím sa dostávajú na svetovú úroveň ako sa ostatne môžete presvedčiť aj v skladbe 'Drugs Are Bad'. Londýnčan Manslag má pre zmenu len 15 rokov, ale produkčne vôbec nezaostáva - stačí si pustiť track 'Almighty Cock'. Toasterovi kooperácie zjavne veľmi dobre sedia, tak nám ostáva len dúfať, že ich bude stále viac!


Tracklist :
01. Dirty Little Toaster & Ondryk - Drugs Are Bad (Original Mix)
02. Dirty Little Toaster & Manslag - Almighty Cock (Original Mix)
03. Dirty Little Toaster - They Come At Night (Original Mix)
04. Dirty Little Toaster - Archons (Original Mix)
05. Dirty Little Toaster - Bare (Original Mix)

Dirty Little Toaster | facebook | soundcloud

5.4.11

Interview : DJ Tuco


DJ Tuco patrí nepochybne k ľuďom, ktorí česko-slovenskú hudobnú scénu posúvajú ďalej. Rodák z Anglicka momentálne žijúci v Prahe riadi blog / label Meanbucket, ako promotér prináša do Prahy svetovú megastar Dipla, ako producent žne úspechy so svojim juke-ovým EP 'Not Crenshaw' (ktorý si všimol aj magazín XLR8R) a ako dj neprestáva osviežovať novým zvukom. Čítajte rozhovor!




Stavím sa, že túto otázku dostávaš často, ale aj tak ňou začnem. Ako sa stalo, že angličan ako ty skončil v Prahe?

Bude to už nejaký čas, čo som naposledy dostal túto otázku. Môže za to séria udalostí – bol som tu pred tým párkrát DJovať a po roku strávenom v Taliansku, kde veci nevychádzali úplne tak ako som si želal, som sa rozhodol spraviť si jeden jazykový kurz a Praha bola jednou z možností. Kedže som ju už navštívil, nakoniec som sa rozhodol pre toto mesto. Jedna vec viedla k druhej a než som sa nazdal, ubehlo niekoľko rokov... Keď sa na to spätne pozerám, ďalšie možnosti boli Lisabon a Barcelona... Ale priveľmi sa tým netrápim... Stále však Prahe verím, má určite potenciál stať sa jedným z najzaujímavješích miest v Európe.

Od momentu tvojho príchodu sa prejavuješ ako jeden z najprogresívnejších DJov (čo sa zvuku týka) v Českej republike. Ako si vlastne s hudbou začínal, čím všetkým si prešiel?
Začal som hrávať keď som mal 16 rokov, vtedy to bol hlavne hip-hop a downtempo, veci z vydavateľstiev ako Mo Wax a Ninjatune. Asi v rovnakom čase som však začal chodiť aj do klubov a zamiloval som sa do housu. Približne štyri roky som potom hrával iba house a garage. Postupne som sa začal viac sústrediť na turntablism (kreatívne hranie na gramofónoch – pozn. red.), čo znamenalo, že som sa zase začal viac zaujímať o hip-hop a začal som byť aj pomerne dosť zainteresovaný do ostrovnej hip-hopovej scény. Vtedy som predal väčšinu mojich houseových platní, čo doteraz ľutujem, ale našťastie vďaka Seratu môžem veľa z nich hrávať znova. Zrejme moja láska k hip-hopu skombinovaná s láskou k housu vyústila v moju lásku ku všetkému, čo má niečo spojené s ghettom.

Si jedným z pioneriov Juke na našom území. Čo je to Juke a prečo by nás mal zaujímať?
Juke je jedna z mnohých foriem ghetto housu, pochádza z Chicaga a ľudia ho volajú aj Footwork. Zvyčajne má okolo 160 bpm a veľmi synkopované beaty. V rôznych formách sa tu nachádza už viac ako 20 rokov. Je úzko spojený s mestským pouličným tancom a preto je štruktúrovaný tak, aby do tohto tanca zapadal. Z nejakého zvláštneho dôvodu sa Juke stal veľmi populárnym medzi ľuďmi, čo majú radi IDM (Intelligent Dance Music – pozn.red.) a čitateľmi FACT magazínu. Ja ho mám rád, pretože porušuje všetky „zákony“ tanečnej hudby a ľudia, ktorí ho počujú prvýkrát majú ten výraz „Čo to preboha je? Kde je groove?“. Ale keď si dajú tú námahu a poriadne si ho vypočujú, zistia, že všetko tam je, len spravené ináč. To isté si ľudia vraveli keď sa začali objavovať dubstep a grime. To je krása ghetto hudby - veľa z nej síce znie na prvé vypočutie jednoducho, ale pre producentov s mnohými skúsenosťami v produkovaní komplikovanejšej hudby je v skutočnosti veľmi, veľmi náročné vytvoriť podobný zvuk.

Beep The Pussy by Dj Tuco

Spolu s ďalším anglickým DJom udomácneným v Prahe - tvojim parťákom Quime-om – stojíte za značkou Meanbucket. Najprv išlo len o blog, no momentálne už zahŕňa aj vydavateľstvo. Prečo tá zmena? Chýbalo tu niečo také ako label? Aká je jeho úloha?
V centre nášho snaženia bola v prvom rade vždy klubová noc „Dutty Weekend“ a blog bol len spôsob, ako informovať ľudí o záležitostiach s tým spojených, ale nakoniec to vypálilo inak ako sme čakali, asi hlavne preto, že je v angličtine a väčšina prístupov je z austrálie a USA. Vždy sme chceli naštartovať vydavateľstvo, ale kľúčové bolo načasovanie. Keď sme sa tým prvý krát zaoberali, digitálne vydavateľstvá boli stále ešte tak trochu tabu, ľudia chceli fyzický produkt a pre nás by distribúcia vynilov bola logistická nočná mora. CD nepovažujem za formát pre tanečnú hudbu, možno CDR pre djing, ale nezdá sa mi, že by si niekedy ľudia kupovali 4 skladbové EP na cdčku. Všetko do seba zapadlo až po pár rokoch, mali sme už vybudovanú celkom slušnú sieť kontaktov – DJov, producentov, ďalších blogov, ale finálny impulz spustiť Meanbucket Music prišiel, keď sme dostali naozaj dobrú ponuku na digitálnu distribúciu a taktiež, keď sme videli, že veľa našich obľúbených labelov začalo vydávať iba digitálne releasy.

V každom prípade sa mi stále zdá, že tu chýbajú vydaveteľstvá. Veľká časť českej scény sa dostala do akejsi pohodlnej zóny a zameriava sa iba na to, čo sa deje v ich meste alebo krajine. Je to pochopiteľné, pokiaľ ide o speváka alebo rappera, Česko a Slovensko je v podstate celý ich trh, takže sa snažia dominovať na čo najväčšej časti z neho, ale ak ide o producenta – bez ohľadu na žáner – tak jeho trh je celý svet. Je tu však veľmi slabá infraštruktúra, ktorá by pomáhala dostať hudbu von, takže čím viac vydavateľstiev ako je to naše - s globálnou mentalitou - tým lepšie pre scénu ako celok. Bohužiaľ, nemôžeme vydávať každého, takže niektorí budú musieť na tom zapracovať sami, haha...

Čo musí mať mladý a šikovný producent na to, aby ste mu u vás niečo vydali?
Nemáme na to nejaké striktné pravidlá, pochopiteľne. Ak sa nám niečo páči a vieme nájsť s producentom spoločnú reč, cítiť z neho zápal a ambíciu niečo dosiahnuť, tak je to na správnej ceste. Ale keď nad tým tak premýšľam, pravdepodobne v najbližšej dobe nevydáme žiadne trancové EP alebo indie... Ale nikdy nehovor nikdy, napríklad tiež sme sa nechceli zameriavať na deepové veci ako Breakin’ Bad alebo Blue Snow, ale tie skladby nás jedoducho naozaj dostali... Pokiaľ sa nebavíme o zvuku, tak môže dosť pomôcť, ak pri posielaní skladieb na mail záujemci označia predmet e-mailu zrozumiteľne, niečo ako „MEANBUCKET : DEMO“ a neposielajú celý adresár skladieb, ktorý si musíme stiahnuť, aby sme vôbec niečo počuli. Dostávame denne množstvo hudby, takže najlepšie je spraviť to pre nás čo najjednoduchšie. Toto samozrejme platí aj pre posielanie vecí pre stránku a blog.

Dj Tuco - It Ain't Like That/Not Crenshaw by meanbucket

Tvoje vlastné skladby sa v poslednej dobe dosť zdvihli – ako v kvantite tak aj v kvalite. Čo je hlavnou hnacou silou tvojej produkcie?
Vďaka! Baví ma dokazovať haterom, že sa mýlia a zároveň ma teší, že niektorých naozaj baví to, čo robím... Z môjho pohľadu je to celé o robení hudby, ktorá funguje v klube, to je to pre čo žijem aj napriek tomu, že som stále starší...

Oceňujem na tebe, že nemáš problém povedať, čo sa ti na stave našej hudobne scény nepáči a povedať to poriadne nahlas. Čo ti na nej momentálne najviac lezie na nervy?
Haha, ja nie som hater! Rád by som si myslel, že poukazujem na tie dobré veci rovnako ako na tie zlé! V tejto chvíli to však asi budú festivaly, čo ma najviac žerie. Všetci sme začali rok s nejasným želaním, že snáď tento rok bude konečne niečo inak. A pomaly prichádza apríl a line-upy festivalov sa začínajú vyfarbovať a znova je tu zdrvujúce sklamanie. Som úprimne presvedčený, že niektoré skupiny existujú len kvôli českému festivalovému okruhu!

Čo sa momentálne deje s vašou párty Dutty Weekend? Sú nejaké mená, ktoré by ste radi priviezli?
Trocha oddychujeme, Dutty Weekend začínal ako noc zameraná na ghetto music, ale taktiež sme sa nebránili zvuku UK bass, pretože to tu nikto iný nerobil. Teraz sa toho v Prahe deje veľa a scéna je oveľa zdravšia ako bola keď sme pred tromi rokmi začínali. Neznamená to však, že sme úplne zastavili, sme zainteresovaní do párty Boombox a v tom, aby sme sem dostali Dipla, čo bude určite veľké a máme aj pár ďalších mien naplánovaných na tento rok, ale momentálne sa sústredíme viac na label ako na organizovanie parties mesiac čo mesiac.

A vieš, čo znamená slovo „Tučko“?
Tučný... ako moje kicky, haha... ale to nie je to, odkiaľ moje meno pochádza... len aby bolo jasné...

4.4.11

Rezonation #4 : Apríl 2011

Najväčšia elektronická párty v Nitre - Rezonation - oslavuje prvý rok existencie! Na jubilejné štvrté vydanie akcie, ktorá ako jediná do Pekárne pravidelne prináša to najčerstvejšie elektro, fidget, bassline, dubstep a uk funky prijali pozvanie - z Brna talentovaný producent Mickey The Kid, s live actom sa predstaví bratislavský projekt Future Sound Of Petržalka a v spoločnom sete sa predstavia dji, ktorí zhodou okolností hrali aj na úplne prvej Rezonation párty - Bad Mojo a Michael Priest. Zostavu dopĺňajú rezidentní The Rabbeats. V sobotu 9.4. to bude v Novej Pekárni zaručená rezonovačka!

P.S. Pokiaľ sa na párty chystáte, vrelo vám odporúčame odpovedať na udalosť na facebooku, pretože všetci zúčastnení obržia krátko pred akciou malý darček!

Dem Slackers - Swagger (Mickey the Kid remix) [DOWNLOAD] by Mickey The Kid

Future Sound Of Petrzalka - live act by FutureSoundOfPetržalka

Bad Mojo - Dead Horse Promo Mixtape by Bad Mojo

Michael Priest - Dead Horse Promo mixtape by Michael Priest

The Rabbeats promo mix by The Rabbeats



Rezonation 4 | fb event
09.04.2011, Nová Pekáreň, Nitra

Live : Future Sound Of Petržalka
DJs : Mickey The Kid /CZ
Bad Mojo & Michael Priest
The Rabbeats