28.7.11

Basserk Records nás zásobí na leto

Hoci počasie tomu nenasvedčuje, aspoň podľa kalendára tu je leto. Čo je okrem radosti z posedenia pri vode a dovoleniek aj čas (nie len) hudobnej uhorkovej sezóny. V holandskom labeli Basserk Records je leto našťastie obdobím ako každé iné a ani občasné teplo im nebráni v nášupe nových releasov:

Pôvod dua Warrior Bros by som tipoval na slnečné pláže Latinskej Ameriky, no Dimitri a Ralph tvrdia, že sú z Belgicka. Ich nové EPčko “World Banger EP” je plné sviežich letných zvukov popretkávaných vystupujúcim bassom, na ktorý sme si pri releasoch zo stajne Basserk už zvykli. Z vlastnej skúsenosti viem povedať, že skladby z EP dokážu vo Vás prebudiť nutkanie na tanečné kreácie aj pri menej príjemných činnostiach. Na záver treba dodať, že je to debutový release – určite mi dáte za pravdu, že sa oplatí chalanov aj v budúcnosti sledovať.



Slovenský veľvyslanec bassovej hudby v Holandsku, Rawfare, naopak už nejaké to kvalitné EPčko predtým vydal. Angry Birds – to nie je len kancelársky šport číslo 1 súčasnosti, ale aj názov jeho najnovšieho balíčka skladieb. Nebudeme si klamať. Kto počul niekedy niečo od Rawfara, vie čo môže od skladieb očakávať, a určite nebude sklamaný. Obe verzie titulnej skladby a aj skladba Glimpse u mňa majú jemný nádych retra, prekladaného experimentami. Najcharakteristickejšou črtou je však bass s veľkým B – to je taký, ktorý Vám vytrasie aj žalúdok, ak si ho dáte príliš hlasno. A čo, rezať treba! :-)



Príjemné počúvanie!

0 comments:

Post a Comment