30.5.11

SebastiAn - Total

Som šťastný label boss”, zahlásil dnes šéf Ed Banger Records známy ako Busy P, a ukončil takmer nekonečné čakanie fanúšikov. SebastiAn bol jeden z mojich prvých obľúbených producentov, keď som sa pred vyše rokom začal venovať elektru a podobným hudobným žánrom. Už v tej dobe sa hovorilo o albume, ktorý dnes uzrel svetlo sveta pod názvom “Total”.

Je svojský. Je svojský v pozitívnom zmysle slova. Vo svete sa dnes vydávajú dva druhy albumov, a Total je z tých, kde autor produkuje priamo z duše. A hlavne, plne dôveruje svojmu zvuku. Do tohto diela sa vošlo 22 skladieb – 15 plnohodnotných trackov, 6 interludov a jedno outro. Zvukovo sa dá album charakterizovať jednou vetou - SebastiAnov typický rozšumený zvuk poslaný všetkými smermi, od klasickej hudby po metal.

Album obsahuje okrem iných aj nedávno vydaný singel „Embody“, či staršiu skladbu „Ross Ross Ross“. Skalných fanúšikov pravdepodobne dosť mrzí, že sa do výberu nedostal track „Walkman“, a ja osobne by som sa potešil namiesto interludov vtipnej skladbe „Threnody“. Samozrejme tým nechcem znížiť kvalitu skladieb označených ako „interlude“. Práve naopak, mnohé z nich sa iste stanú základom pre skvelé remixy. Aproppos remixy – k tomuto albumu si ich viem predstaviť nekonečné množstvo a už v predstihu sa na nich teším.

Môj osobný názor žiaľ je, že v našich zemepisných šírkach sú skladby z albumu nehrateľné. Tak v kluboch, ako aj v rádiách. Budem však veľmi milo prekvapený, ak sa stane opak. Total je veľmi dobre vyprodukovaný, a v teple domova (práce, auta, hromadnej dopravy...) je to celkovo príjemné počúvanie. Ostatne, urobte si názor sami:



Ak chcete podporiť autora, album sa dá v digitálnej podobe kúpiť napríklad na Beatporte. Vyšlo na Ed Banger Records.

0 comments:

Post a Comment