1.2.11

Profil : The Phantom

Bartosz Kruczynski aka The Phantom je jedna z vychádzajúcich hviezd poľského UK Funky - alebo ak chcete PL Funky, vtipne nazvaného podľa rovnomenného EP na labeli Top Billin. Tento release, ktorý mal za úlohu predstaviť novú vlnu poľských producentov obsahoval skladbu "The Phantom - Cambodia", ktorá si vyslúžila uznanie od takých mienkotvorných djov ako L-Vis 1990, Bok Bok, Ikonika, Brodinski, Jackmaster alebo Jam City a dáva tušiť, že máme čo do činenia s talentovaným producentom.

The Phantom čerpá inšpiráciu z ostrovného uk funky a grime-u, afrického housu, obskúrnych filmov a experimentálnych nahrávok. V decembri 2010 vyšlo - tomuto stále ešte študentovi - dlho očakávané 'The Phantom EP' na Senseless Records s remixami od Brenmara, Hackmana a ďalších. Keďže sa už nejaký čas objavovali v playlistoch mnohých djov, nebolo prekvapením, že sa emotívne, sviežo a originálne znejúce skladby 'The Girl', 'Night Game' a 'Connect The Dots' stretli s výborným ohlasom.

The Phantom - Connect The Dots (official video)

EP spustilo novú vlnu záujmu o jeho osobu. Pripravil mixy pre URB magazín, Sonic Router, Trouble & Bass a v najbližšej dobe uzrú svetlo sveta remixy pre Voltron (na Discobelle Records), French Fries (na labeli Young Gunz), ale aj originálny materiál pre fínsky Top Billin a Pets Records.

The Phantom - Phantom EP by Senseless Records

Vďaka pomerne charakteristickému rukopisu patrí The Phantom k najvýraznejším poľským talentom a bez preháňania môžeme povedať, že o ňom budeme ešte veľa počuť. Navyše, bratislavských fanúšikov určite poteší správa, že 25. februára vystúpi pod hradnou skalou.

The Phantom | soundcloud | myspace | facebook

0 comments:

Post a Comment