18.1.11

Interview so Slap In The Bass

Slap In The Bass, maďarské duo, ktoré vystúpi už tento piatok v rámci akcie Hochspannung! v bratislavskom Subclube je jedným z horúcich mien minulého roka. Pôvodne Dirty Monkeez pod novým aliasom povymieňali hudobné škatuľky a vydali tracky na labeloch ako No Brainer, Top Billin, Wearhouse alebo Basserk. Ak vás zaujíma, ako sa dali dokopy s Malentem, ako je na tom scéna v Maďarsku, alebo na čom robia svoju produkciu, prečítajte si nasledujúci rozhovor.


Ahojte. Na začiatok by som sa vám rád poďakoval za váš čas a za tento rozhovor. Aký bol minulý rok 2010 pre Slap In The Bass? Tipujem, že dosť úspešný...

2010 bol náš prvý rok pod pseudonymom Slap In The Bass a bol skvelý! Vydali sme kopec trackov, ktoré získali podporu od naozaj veľkých mien, ktoré máme radi a rešpektujeme - čo je skvelé, lebo o takomto začiatku sme ani nesnívali!

Vydali ste veľmi oceňované EP 'Padrino / Xhosa' na Malenteho labeli No Brainer. Ako ste sa s ním dostali do kontaktu? Bol to veľmi zložitý proces EP vydať?
Spojili sme sa s ním cez e-mail. Bolo to asi pred rokom, poslali sme mu naše promo skladby a Malente odpísal asi dva týždne potom! Napísal, že sa mu naše tracky skutočne páčia a že by nám chcel vydať EP na jeho novom labeli. V tom čase sme mali hotové Padrino a Mosquito, ale Malente napísal, že má záujem aj o tretí track a tak sme preňho spravili Xhosa. Spolupráca na EP s Malentem bola výborná pretože sme sa cítili ako súčasť labelu. Stále sa nás pýtal na náš názor (o remixoch, dátumoch vydania...), čo je výborné, pretože nie každý label je taký. A teraz chystáme pre No Brainer Records druhé EP.

Slap In The Bass - Xhosa (Original) -No Brainer Records- NBR002 (Excerpt) by Slap In The Bass

Myslíte si, že umelci, ktorí pochádzajú zo strednej alebo východnej Európy to majú ťažšie ako ich západní kolegovia?
To je ťažká otázka! Ale sme na správnej ceste aby sme zistili odpoveď na túto otázku... Opýtaj sa nás opäť o 2-3 roky a my ti povieme správnu odpoveď, haha! :) Ale vážne, je to naozaj ťažšie vniknúť do tejto scény zo strednej alebo východnej Európy ako zo západu.

Ako je na tom scéna v Maďarsku? Sú u vás nejaké párty alebo mená (samozrejme okrem Slap In The Bass), ktoré stoja za spomenutie?
Scéna v Maďarsku sa neustále vyvíja. Hlavným problémom je to, že veľa ľudí je zaseknutých v jednom štýle a nesnažia sa byť aktuálny. Podľa nášho názoru je veľmi dôležité sledovať zmeny v hudobných štýloch, pretože pokiaľ sa snažíte svoj zvuk inovovať, bude stále znieť sviežo. Máme svojim spôsobom šťastie, že tu v Maďarsku sme v akoby vlastnej lige, nikto tu nerobí taký typ hudby ako my. Čo je celkom smiešne, keďže je tento zvuk vo svete "trendy". Z mien, ktoré stojí za to spomenúť, nám napadjú Headshotboyz. Milovali sme ich tech-houseové veci. V poslednej dobe prešli na wonky / glitch hop, ktorý sa nám až tak nepáči, ale stále sú to skvelí producenti s originálnymi nápadmi.

Slap in the bass - Pervert Piano by basserk

Môžete opísať čo používate pri produkcii? A taktiež - keďže ste duo - ako vyzerá váš produkčný proces? Striedate sa, vymieňate si súbory alebo pracujete spolu a veľa sa hádate... ? :)
Pouťívame Ableton Live 8, Focusrite Saffire 6 USB soundcard, Mackie MR5 štúdiové monitory, M-Audio Axiom 25 midi kontroler. Vo väčšine prípadov pracujeme spolu, ale obaja robíme aj skladby samostatne a potom si vymieňame súbory.

Nejaké plány do roku 2011? Kde by ste chceli vidieť Slap In The Bass o rok?
Vydáme dva tracky na britskom labeli Southern Fried Records a nové skladby na No Brainer Records a tiež chystáme aj nejaké remixy! Dúfame, že v roku 2011 budeme mať viac hraní v zahraničí a že viac ľudí bude vedieť kto sme a ako znie naša hudba.

Máte nejaký odkaz pre našich čitateľov a návštevníkov Hochspannung party?
Áno. "We will slap everyone the dance floor with our set! :D"

Slap In The Bass | myspace | soundcloud

0 comments:

Post a Comment