20.9.10

SplashMix 003 >>> Biomat

Tretím Splashmixom pokračujeme v exkurzii súčasnými žánrami elektronickej tanečnej hudby. Čerstvý zvuk z UK predstavuje skvelý dj a turntablista (viď video) Biomat, člen BWO crew, ktorá stojí za rovnomennými úspešnými akciami v Bratislavskom Subclube - pričom najbližšie vydanie nás čaká už tento piatok. O tom všetkom ako aj jeho Splashmixe sme sa už tradične porozprávali...

Ahoj, na začiatok by si sa nám mohol predstaviť a povedať niečo o tvojich hudobných aktivitách.

Mno som Biomat od roku 2006 keď som si kúpil prvé fidlátka. Od vtedy sa venujem turntablismu a z drvivej väčšiny UK zvuku. Ale rád by som si zopakoval aj dávnejší folklórno-ambientný set s violou.

Akým spôsobom si vyberal skladby na tvoj Splash Mix?
Pôvodne som pre Splash chcel namiešať čistý Niche 4x4 mix zo starších vecí, čoby tatko dnešného Fidgetu. Tie mi na dlhú dobu poplietli hlavu (stále sú však überfresh). Nakoniec padol výber na pesničky, ktoré sú momentálne môjmu srdcu najbližšie. Väčšinu spája UK Garage a subbasa.

Tvoj mix obsahuje veľké množstvo novších skladieb, ktoré mnohí označujú ako UK funky. Čím je tento štýl špecifický?
Ja osobne používam termín UK Funky keď sa mi nechce rozpytvávať čo hrám, alebo keď treba škatuľku na plagát. Ono je tiež pravda, že po blogoch vzniká nový štýl každých 5 minút, ale celkovo u mňa stále ide o UK Garage. Lenže garáž je neuveriteľne pažravý štýl a tým pádom mutuje šialene rýchlo, no stále si drží svoj rukopis. Veľmi zjednodušene, začalo to s US House, neskôr zavítal do Afriky, potom naspäť do štátov prišiel pozrieť čo je to Juke. Uvidíme čo bude zajtra.

Akcie BWO v bratislavskom SubClube. Aký je koncept?
Koncept BWO je o novom zvuku, o ktorom si myslíme, že je treba sledovať v mestskej hudbe a robiť akcie bez diktátu marketingu či sponzorov. Tiež je o networkingu (Elevate, IZC/Dubsquare atď)… teda nie len vyzdvihnúť performera z letiska a šup späť. Ešte spomeniem narodenie mladšieho brata BWO zhruba pred rokom menom "Montáž". Vyšiel zo spoteného klubu, spravil koncept, a ten audio-vizuálne-textovo zhmotnil. Idea pozerať a hlavne počúvať v útulnom prostredí.) Nakoniec všetko ostatné čo som nespomenul je alebo bude na bwlog.posterous.com

Nejaké plány do budúcnosti?
Momentálne po AudioGraffiti s 3CKom robíme na turntablism dlhohrajke iba s použitím gramofónu a mixu bez programovania. Ďalší plán je už len viac bookingov a vyhrať lotto.




Tracklist :
01. Melé - Bombay (Nadastrom Remix)
02. Marcus Price & Carli - Var E Naaaken (Bok Bok Remix)
03. Girl UNIT - Shade On
04. Don Peps - Tribal Remix
05. Addison Groove - Footcrab
06. Ramadanman - Glut
07. Mosca - Square One (Bok Bok Remix)
08. Ramadanman - Work Them
09. Yotam Anvi - Coke Bouquet
10. Bassjackers - Klumbu
11. Eastwood - U Aint Ready
12. Egyptrixxx - The Only Way Up
13. DVA - New World Order
14. Professor JS - Shapes
15. Roska - Squark
16. Cooly G - Pah Si
17. Lil Silva - Funky Pulse
18. Don Daneeka - Hold On
19. L Vis 1990 - Reprise
20. R1 Ryders - Hydraulic
21. Lil Silva - Night Skanker
22. Marcus Price & Carli - Mat Bira Kvinnor Weed (Kingdom Remix)
23. Doc Daneeka - Swine Flu
24. DVA - Schizophrenic
25. D Malice - Gabryelle Refix
26. Bonobo - Eyes Down
27. Deadboy - Long Way 2 Go
28. Hi-Tek & Jonell - Round & Round

Biomat | myspace | blog

0 comments:

Post a Comment