16.6.10

Tesla Boy - Modern Thrills


Tesla Boy. Moskovské trio, ktoré skladá neuveriteľne presvedčivý 80's synth-pop. Pravdu povediac, pri zvukoch ich debutového 'Tesla Boy EP' sa nejeden poslucháč musel presvedčiť, že naozaj neznie nahrávka z osemdesiatych rokov, ale niečo z roku 2009. A netrvalo to dlho a ich prvý album 'Modern Thrills' je na svete.

Tesla Boy - Spirit Of The Night

Musím povedať, že 'Spirit Of The Night' z ich prvého EP je jedna z najlepšie znejúcich 80's skladieb, aké som počul, odkedy je toto obdobie opäť v móde (spolu s 'Miami Horror - Don't Be On With Her'). Informácia, že skupina vydala celý album preto vo mne vzbudila pochopiteľné očakávanie, a zároveň aj strach, či dokážu preskočiť latku, ktorú si sami nastavili veľmi vysoko.


56-minútový / 11-skladbový album otvára 'Electric Lady', ktorá už pred nedávnom vyšla ako singel a je peknou ukážkou toho, ako celý album znie. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že album má velmi konzistentný a jednoliaty zvuk, príjemné popové melódie a poctivý spev. Práve poctivosť je slovo, ktoré sa mi pri Teslových chlapcoch asi najviac derie na myseľ - retro 80's poloha pre nich nie je iba barličku, ktorou si pomáhajú, aby ich hudba znela zaujímavo. Je cítiť, že je to ich životný štýl, že sú to telom, dušou aj srdcom 80's new wave romantici.



Album 'Modern Thrills' sa dá vypočuť v tomto 15-minútovom sampleri a zakúpiť v každom lepšom digital-shope.

Tesla Boy | webpage | facebook | myspace

0 comments:

Post a Comment