22.4.10

Bobsan - Maybe The Highest

Bobsan – občianskym menom Marek Bohunický - hráva dj-sety a vymýšľa vlastné skladby už od roku 2000. Dlhé obdobie to bol pod umeleckým pseudonymom Destroyah výlučne drum and bass - jeho začiatky sú spojené s Trademark crew: Larry (L plus), Bisley a Ricki Fitz na dnes už kultových štvrtkových drum and bassových akciách v bratislavskej Dune. Neskôr v spomínanom klube pravidelné akcie so Soundphreakers a Eliasom. Neakôr pribudli hrania v U-clube, na Pohode, Booomerangu, Barbakane a Hodokvase.

V súčasnosti Bobšan fušuje do elektropopu, diska a breakbeatu. „Nie som tak talentovaný, preto namiesto pokusov hrať akože naživo, sa snažím svoje skladby na verejnosti jednoducho dobre zmixovať a toť vsjo. Bez počítača by som nezahral ani Kohútik jarabý, takže za pomoci myši a klávesnice som zremixoval pesničky pre kapelu Para, pre Puding Pani Elvisovej, Laca Lučeniča, novozámockú kapelu Electrofunkiez, berlínskeho DJ Flush-a, nórsko-škótsko-slovenský projekt XMRV. Okrem toho som zbastlil neoficiálne bootlegy Phoenix, Motorhead, AC/DC a vznikla aj skoro latino prerábka jedného notoricky známeho podmazu zo supermarketu.“ Väčšinu z nich je možné si vypočuť na Bobsanovom myspace-i.

Bobšan pravidelne hráva na akcii združenia Sub-urb v bratislavskom Subclube, stará sa o vlastné akcie Jokebox v Nu-spirit-e a zahrá tam, kde ho zavolajú.

Jeho produkčná novinka - 'Maybe the highest' je skladba idúca do jemne úchylného cosmického nu-diska, šmrncnutého funkom a deephouse-om. Je prekopaná rovným beatom a naplnená kopou pazvukov.

Sťahujte tu : http://www.byro.sk/RELEASES/maybe.mp3

Bobsana nájdete na myspace, stránkach jeho labelu byro a na facebooku.

0 comments:

Post a Comment